De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Erepenning van Oldenzaal voor Vereeniging De Groote Sociëteit

Erepenning van Oldenzaal voor Vereeniging De Groote Sociëteit

OLDENZAAL - Vanwege de verdiensten voor de stad is vanmiddag een Koninklijke Erepenning, met bijbehorende oorkonde, uitgereikt aan de Vereeniging De Groote Sociëteit te Oldenzaal. Dat gebeurde tijdens de jubileumreceptie bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de vereniging.

Het doel van de Vereeniging De Groote Sociëteit is leden met sterk uiteenlopende opvattingen en vanuit verschillende disciplines bij elkaar te brengen om samen de zinnen te verzetten en de geest te prikkelen. Dit alles in een ontspannen ambiance. De vereniging telt op momenteel 140 leden.

De geroepenen ontmoeten elkaar elke donderdag in het J.W. Racerhuis en is uitdrukkelijk een actieve gezelligheidsvereniging en geen platform voor zakelijke activiteiten. Nieuwe leden worden
voorgedragen door zittende leden. De Vereeniging De Groote Sociëteit is op 28 december 1897 opgericht.

De Vereeniging De Groote Sociëteit heeft een eigen gebouw, te weten het markante pand dat aan de Marktstraat in Oldenzaal staat, in 1613 gebouwd. Het ontleent zijn naam aan de beroemdste
bewoner, mr. Jan Willem Racer (1736-1816). Vanwege financieel economische redenen heeft de vereniging het gebouw in 1995 overgedragen aan de Stichting J.W. Racerhuis. In Oldenzaal en omstreken staat het J.W. Racerhuis bekend als 'De Sociëteit'.

 

 

Deel dit nieuws!