De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil overlast van deelfietsen en deelscooters uitbannen

Hengelo wil overlast van deelfietsen en deelscooters uitbannen

HENGELO – In de gemeente Hengelo komen ‘proefvakken’ voor het parkeren van een deelfiets of -scooter. Op deze wijze moet een einde worden gemaakt aan  de ‘verrommeling’ in de stad. De opkomst van deelmobiliteit zou leiden tot overlast en ‘ongewenste situaties’. De gemeente neemt deze signalen naar eigen zeggen serieus en gaat aan de slag met proefvakken waar deeltweewielers geparkeerd moeten worden. Het parkeren van een deelfiets of -scooter mag nu nog in grote delen van de stad, wat behalve voor flexibiliteit ook zorgt voor ongewenste situaties in de openbare ruimte.

Op korte termijn worden er in de Beursstraat, bij Thiemsbrug en op het Industrieplein proefvakken gemaakt. Het servicegebied in de apps van de aanbieders wordt dan aangepast zodat parkeren in de omgeving van het vak niet meer mogelijk is. Deze drie locaties zijn gekozen op basis van data-analyse van het gebruik van het deelvervoer.

Met deze proefvakken wil de gemeente minder chaos en overlast. De proefvakken bieden volgens de gemeente een kans om ervaring op te doen met toekomstige hubs in de stad. Een hub is een soort verzamelplaats in de buurt waar verschillende vormen van vervoer worden aangeboden. In de tweede helft van volgend jaar kiest de gemeente Hengelo voor een vergunningensysteem. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Enschede. Op deze manier bieden we ook de mogelijkheid om eenvoudig ritten te maken tussen Hengelo en Enschede.

Deel dit nieuws!