De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Stuve breidt faciliteiten in, om en bij ijsbaan te Vroomshoop uit

De Stuve breidt faciliteiten in, om en bij ijsbaan te Vroomshoop uit

VROOMSHOOP – De stichting De Stuve is van plan om de accommodaties en faciliteiten rondom de ijsbaan, het zwembad en het kabouterpad in Vroomshoop multifunctioneler te gebruiken. De eerste stap is de  aanleg van een sintelbaan op de huidige ijsbaan, die het jaar rond voor meerdere doeleinden is te gebruiken, het gehele jaar door, zoals sportactiviteiten en evenementen. Ook is het plan een verzamelgebouw te realiseren voor zowel het zwembad, de sintelbaan als het kabouterpad, met een kantine en kleedruimtes. Ook worden de parkeerplaatsen uitgebreid.

Via de gemeente zijn de initiatiefnemers in contact gekomen met de initiatievencoach van de provincie Overijssel. Vervolgens zijn er meerdere organisaties benaderd voor advies en ondersteuning. Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heeft bijvoorbeeld ruim honderdvijftig uur adviesgeld van advies- en ingenieursbureau Arcadis beschikbaar gesteld voor de begeleiding van de plannen.

Om (onderdelen van) plannen te kunnen uitwerken is de gemeente een belangrijke partij. De gemeente kan de initiatiefnemers namelijk voorzien van adviezen over de plannen en daarnaast aangeven wat er wel of niet mogelijk is. In de intentieovereenkomst benadrukt de gemeente actief mee te denken en informatie aan te leveren voor de planvorming, maar onduidelijk is hoe.

Deel dit nieuws!