De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn stort volledig in elkaar; college sterker dan ooit

Lokaal Hellendoorn stort volledig in elkaar; college sterker dan ooit

HELLENDOORN  - Veel winnen en vervolgens alles verliezen. Dit casinoscenario voltrok zich bij én na de gemeenteraadsverkiezingen van maart in Hellendoorn. Lokaal Hellendoorn kreeg een riante positie in de gemeenteraad, namelijk de absolute meerderheid, met dertien zetels, maar de fractie bleek in staat die almacht in korte tijd aan gort te slaan. Een koninginnenfeest van ontaardde na een half jaar in een verbanningstocht.

Lokaal Hellendoorn kon met zijn dertien zetels  de dienst uitmaken, maar de wijsheid van (in)formateur Vloothuis, ex-wethouder van Oldenzaal en Tubbergen, zorgde voor een breed college met vier partijen. Behalve de voormalige fractiecheffin Dubbink én partijgenoot Oord van Lokaal Hellendoorn, logisch, maar ook Lage Venterink van GroenLinks en Nijenbanning van de VVD. Een regenboogcoalitie in vier kleuren.

Dat was meteen een vlieg in de champagne, want er kwam een leegloop op gang en vervolgens een scheuring in Lokaal Hellenoorn. Dubbink stuitte op raadsleden van haar eigen partij. Het feminiene handje-druk leidde tot oververhitting in de fractiekamer en zo ontstond binnen Lokaal Hellendoorn een schisma. Dubbink liet weten de partij te verlaten en Oord volgde in haar kielzog, met in hun kielzog ook twee raadsleden.

De  ontreddering in de gelederen van Lokaal Hellendoorn is groot. Zo stelde de fractiechef Weijerink vast dat de partij gelukkig nog tien zetels heeft behouden, waarna politiek leider Ter Horst van de VVD nuchter liet weten er slechts acht te tellen. Dat is  nogal een verschil....

 

Deel dit nieuws!