De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Warmtescans voor woningen in vier kernen Noordoost Twente

Warmtescans voor woningen in vier kernen Noordoost Twente

DINKELLAND/TUBBERGEN – In de kerkdorpen Manderveen, Harbrinkhoek, Mariaparochie  en Tilligte komen warmtescans. Dat past volgens de gemeenten Dinkelland en Tubbergen in het streven woningen en gebouwen in 2050 energieneutraal en aardgasvrij te krijgen. Al eerder, in 2030, moeten de eerste wijken aardgasvrij zijn.

De gemeenten gaan te werk met een dorpsgerichte aanpak per kern, waarbij de woningeigenaren te helpen bij de voorbereidingen om huizen zonder aardgas te verwarmen. Dat kan op verschillende manieren. Bovendien zal er volop ruimte zijn om te leren van elkaar en elkaar te helpen. De eerste stap is meer inzicht in de situatie met een gratis warmtescan.

De warmtescan vindt plaats in de periode tot 1 mei 2023. Dat gebeurt meestal in de late avond of de vroege ochtend op dagen met een minimum temperatuur onder de vijf graden. Een scanauto rijdt door de straat en maakt vanaf de openbare weg een ‘foto’ maakt van de voorgevel van de woning. In of na deze periode ontvangt de woningeigenaar het warmtescanrapport in de brievenbus. Op de scan is zichtbaar waar verbetermogelijkheden zijn voor isolatie en wat al goed geïsoleerd is. Hierbij wordt vooral gekeken naar dak-, raam- en spouwisolatie. Als er verbeterpunten zijn om meer energie te besparen, staat dit vermeld in het warmtescanrapport.

Deel dit nieuws!