De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Dutch Technology-activiteiten in Almelo een groot succes

Almelo- Er  bestond zaterdag grote belangstelling voor de Almelose invulling van de Dutch Technology Week, waaraan een groot aantal innovatieve maakbedrijven (met geavanceerde productieprocessen) deelnamen. Veel belangstellenden trokken naar ondernemingen als PANalytical, Benchmark, Urenco/Enrichment, VDL, Sensata, Cirex en Boessenkool. In de bedrijven werden rondleidingen gehouden en presentaties gegeven. Er reden bussen af en aan volgens het systeem van hop-on-hop-off. In de Grote Kerk te Almelo vonden de hele dag manifestaties plaats met als trekpleister doorlopende lezingen van de astronaut André Kuipers, die was uitgenodigd om het belang van hightech te onderstrepen, in de geboortestad van zijn vorige week overleden collega en voorganger Wubbo Ockels.

Opvallend was de grote animo van kinderen/jongeren om deel te nemen aan de zogenoemde Hightech Ontdekkingsroute. Weliswaar kwamen er niet, zoals in Eindhoven, meer dan dertigduizend bezoekers naar de bedrijven en de lezingen, maar de organisatie spreekt over een groot succes ("Duizenden mensen") en zal een volgende keer nog forser uitpakken. De gedifferentieerde maakindustrie, de innovatieve kracht en het hoge ITC-gehalte van het bedrijfsleven in Almelo zijn volgens woordvoerder Brink te onbekend; de bedrijven willen daarom vaker meedoen.

• In de papieren editie van de Roskam van afgelopen week een uitgebreide beschouwing over Almelo als de stad met de hoogste technologiedichtheid van Twente.


Deel dit nieuws!