De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Van Hees: ‘Conclusies informateur zeer teleurstellend’

Enschede - Het resultaat van het advies van informateur Verstand heeft de PvdA als “zeer teleurstellend” ervaren. Dat laat lijsttrekker, onderhandelaar en wethouder Van Hees weten in de nieuwsbrief van haar partij. Zoals gemeld adviseert Verstand om inhoudelijke onderhandelingen te starten over de vorming van een nieuw college tussen D66, BBE, CDA, VVD en ChristenUnie. Voor de PvdA en de SP ziet Verstand voorshands een plek in de wachtkamer. Mochten de onderhandelingen over een liberaal-confessionele coalitie in Enschede  geen resultaat opleveren, dan kunnen ze weer aanschuiven. Van Hees laat weten dat de PvdA vanwege het hernieuwde verlies van zetels en vanwege het feit dat de partij voor het eerst niet de grootste is in Enschede bescheidenheid past, maar ze wijst er tevens op dat de PvdA in stemmenaantal wel de tweede partij van de stad is. Ze heeft eveneens laten weten dat er meer coalities denkbaar zijn en dat de VVD ook een verliezer is.

“We hebben uitgesproken graag bereid te zijn om verantwoordelijkheid te blijven nemen voor het stadsbestuur. In haar rapport benoemt de informateur slechts één mogelijke variant. Opmerkelijk is dat zij een coalitie zonder de PvdA motiveert door te verwijzen naar het verlies van de PvdA bij twee achtereenvolgende verkiezingen en er geen inhoudelijke programmatische argumentatie onder ligt”, aldus Van Hees, die ook zegt dat de PvdA “uitstekend past” in de inhoudelijke basis onder de nu voorgestelde coalitie. “Het resultaat is des te teleurstellender, omdat er een goed gesprek met mevrouw Verstand is gevoerd over inhoudelijke zaken en het nu lijkt alsof wat betreft de PvdA alleen het verlies bij verkiezingen leidend is in haar afweging.”

* De PvdA zal hierover volgens Van Hees zeker vragen stellen in de raadsvergadering van komende maandag, waarin het rapport van de informateur ter sprake komt.

Deel dit nieuws!