De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Ridder Jan (Eijsink) van Kunst en Cultuur in Diepenheim/ Twente

Diepenheim – De cultureel entrepreneur Jan Eijsink uit Diepenheim is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg vandaag uit handen van de Overijsselse commissaris van de koning Bijleveld de versierselen aangereikt die bij de koninklijke onderscheiding ontvangen.

Eijsink werd geridderd op de dag dat Kunstwerk Diepenheim met het project Heerlijck Licht is afgesloten. Aan het begin van een wandeltocht werd de entrepreneur op het erf van kunst en cultuur door Bijleveld toegesproken. Ze noemde hem als een sieraad voor de samenleving vanwege een rijkdom aan verdiensten voor kunst en cultuur.

Door zijn ridderlijke inzet is Diepenheim volgens Bijleveld niet alleen in Overijssel maar in heel Nederland op de kaart gezet, een epicentrum van veelkoppige kunstzinnige opbloei.

Eijsink is één van de aanjagers van Kunstwerk Diepenheim. Daarnaast was hij onder andere voorman van Theater Concordia te Enschede, directeur van theater De Reggehof in Goor, projectontwikkelaar van Kunsten op Straat in Overijssel, zakelijk leider van Kunstvereniging Diepenheim en tegenwoordig kwartiermaker van Werkplaats Diepenheim.

Zes jaar geleden werd de geboren organisator, telg uit een groot rooms-katholiek gezin in Markvelde, al onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurprijs.

Deel dit nieuws!