De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Investeerder voor verbouwing oude bieb Vroomshoop tot huizen

Vroomshoop - De raadsfractie van de ChristenUnie in de gemeente Twenterand heeft het plan opgevat om het voormalige bibliotheekgebouw in Vroomshoop te laten transformeren tot appartementen voor jongeren.

Dat meldt de fractie naar aanleiding van het politieke debat dat afgelopen week plaatsvond over de aankoop van het bibliotheekgebouw, dat overbodig is sinds de bieb werd ondergebracht in de nieuwe behuizing van Het Punt.

De gemeente koopt het pand volgens afspraak voor achttienduizend euro. Dat was deze week op zich geen Punt, maar de dekking van het bedrag zorgde wél voor irritatie, met name bij GBT, CDA en VVD, die het eigenlijk onbestaanbaar vinden dat er weer een greep in de algemene risicoreserve wordt gedaan en van mening zijn dat wethouder Scholten van Financiën in de besluitvormende raadsvergadering  met een ander dekkingsvoorstel moet komen. Daarenboven eist de kritische christendemocraat Klinkhamer van 'zijn' wethouder een taxatierapport benevens een schone-grond-verklaring.

In de bestemmingsdiscussie gaf het raadslid Laarman van de ChristenUnie reeds aan dat het gebouw, dat nu de bestemming 'maatschappelijke doeleinden' heeft,  kan worden omgevormd tot woningen voor jongeren.

Andere fracties vonden deze suggestie de moeite waard, mede omdat er relatief weinig huizen/appartementen voor jongeren op de markt komen.

Twee dagen later laat de ChristenUnie Twenterand weten dat er ‘zelfs een mogelijke investeerder in het vizier is’ om de gewezen bieb om te vormen tot een appartemetengebouw.

Deel dit nieuws!