De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Wadinko noemt belang in Frankenhuis duurzame investering

Haaksbergen - De participatiemaatschappij Wadinko heeft een minderheidsbelang genomen in de hoogwaardige textielrecycler Frankenhuis te Haaksbergen. Daarmee investeert Wadinko volgens directeur Wolfkamp 'opnieuw in de circulaire economie', wat naar zijn opvating 'een sector met veel groeipotentie' is.

Het bedrijf vervezelt verschillende textielstromen, waaronder afgedankte producten. Daarbij gaat het om het uiteenrafelen van textiele resten tot vezels en het vertrouwelijk vernietigen en voor hergebruik geschikt maken van uniformen en merkkleding. Begin dit jaar is Frankenhuis, opgericht in 1884, overgenomen door de ondernemers De Vries-in’t Veld en Vanduren die hun sporen bij grotere concerns verdienden.

Met de overname is Frankenhuis volgens de nieuwe eigenaren in een nieuwe fase aangeland en de participatie/geldinjectie van Wadinko zou het mogelijk maken versneld in te zetten op groei met de ontwikkeling en implementatie van hoogwaardige textielrecycling in een markt waarin jaarlijks tot 235 kiloton textielafval omgaat.

Wolfkamp noemt de deelname in Frankenhuis om meerdere redenen interessant. Hij wijst op de groeipotentie van de circulaire economie. Ook de werkgelegenheid speelde mee in het besluit om te participeren in Frankenhuis. 'Wat ons op dat vlak aanspreekt is dat het bedrijf zowel hoog- als laagwaardige werkgelegenheid biedt. De directie voorziet zelfs een groei van 23 naar 35 formatieplaatsen.'

Deel dit nieuws!