De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Oproep raad Hof van Twente: geef (bonden van) verzorgenden stem

Goor – De gemeenten zouden bij het aanbesteden van zorg, waaronder de actuele  ondersteuning in de huishouding, advies moeten inwinnen bij de vakbonden/belangenclubs en in het beste geval tot afspraken moeten komen over arbeidsvoorwaarden voor werkers in de zorg. Er zou in dat geval behalve aan werkgevers (zorgorganisaties/aanbieders) ook stem worden gegeven aan (vakorganisaties van) werknemers over werk, tijd en geld, wat nu niet gebeurt.

Een motie van de hedenavond op dit punt unanieme raad van de gemeente Hof van Twente zal ter kennis worden gebracht van de dertien andere gemeenten in Twente en vervolgens ook worden ingebracht bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om zo landelijk draagvlak te creëren.

Na wat aanpassingen en veralgemeniseringen, met instemming van fractieleider Rijkens van de PvdA in de gemeente Hof van Twente, initiatiefnemer van de motie, werd unanimiteit bereikt. Rijkens deed water bij de wijn, door woorden als bindend en verplichtend te laten vallen. De essentie is volgens hem dat de (vakorganisaties van) werkers in de zorg worden gehoord. ‘We drukken met deze motie een intentie uit’, aldus Rijkens. Hij zei in de zorg te vrezen voor een wat hij noemde arbeidsmarkt die vergiftigd raakt door Amerikaanse toestanden bij aanbestedingen.

Deel dit nieuws!