De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Archief
  • Archief
  • Bezuiniging kwart miljoen op negentien instellingen Twenterand onmogelijk

Bezuiniging kwart miljoen op negentien instellingen Twenterand onmogelijk

Vriezenveen - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Twenterand heeft zich lelijk verkeken op de gedáchte en vérwachte mogelijkheden een kwart miljoen euro te bezuinigen op de instellingen die subsidie van de gemeente ontvangen op basis van afspraken over doelstellingen.

Dat bleek hedenavond in een politiek beraad uit de woorden van wethouder Oudendijk van de ChristenUnie. Het streefbedrag van 250.000 euro lijkt te hoog gegrepen. Er zijn negentien instellingen, waaronder drie grote, die in Twenterand contractsubsidie krijgen op basis van prestatieafspraken.

Voor fractievoorzitter Smelt van de ChristenUnie was dit reden te speculeren over het aanpassen van wat hij de spelregels noemde, met andere woorden: als blijkt dat het niet kan, zien we er van af.

Smelt haalde hiermee de kastanjes uit het vuur  voor ‘zijn’ wethouder, wat niet wegnam dat Oudendijk forse kritiek kreeg over de gang van zaken, met name van PvdA-raadslid Booy, die de wethouder een proces verweet met te veel adviesbureaus en een gebrek aan snelheid, doelmatigheid, alertheid en zorgvuldigheid. Hij zei ‘een vluggertje op de inhoud’ pertinent te weigeren.

Voor leidsman Paters van GBT was de terugtrekkende beweging van Smelt reden zijn gelijk te halen, want GBT was van meet af aan tegen de taakstellende bezuiniging van een kwart miljoen omdat het volgens de grootste oppositiepartij niet kon en niet moest.

Smelt reageerde meteen en vroeg Paters op de man af waarom GBT dan wel eind vorig jaar met de begroting heeft ingestemd. Paters wees hem er vervolgens fijntjes op dat GBT op dit punt destijds heeft aangegeven tegen te zijn, waarna Smelt verzuchtte dit na te zullen kijken.

Deel dit nieuws!