De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Brand verwoest deel T-Bone in Enter, de favoriete bistro van Rutte

Enter - Het regionaal om niet te zeggen nationaal faamrijke restaurant annex bistro T-Bone aan de Dorpsstraat te Enter is vanmiddag deels verloren gegaan door een heftige brand. De bovenverdieping en de voorzaal moeten volgens de brandweer als onherstelbaar aangetast worden beschouwd. De eigenaars, de echtelieden Jan en Trui Roetgering, zijn op vakantie, er waren ten tijde van de branduitbraak geen gasten, wel vonden werkzaamheden aan het dak plaats en het vermoeden van de brandweer is dat daar de oorzaak van de brand moet worden gezocht.

De T-Bone is een begrip bij de spraakmakende gemeenschap in en meer en meer ook buiten Twente, een populaire pleisterplaats van allure voor de - al dan niet zelfbenoemde - notabelen dezer tijd, onder wie veel ondernemers en bestuurders, zoals veel van's lands politici. Als hij in Twente is, voor wat voor bezoek dan ook, gaat premier Rutte als het even kan naar de T-Bone in Enter.

Het restaurant annex bistro heeft een lange geschiedenis aan de Dorpsstraat-Zuid te Enter. In vorige eeuwen was het een trefpunt voor de arbeidsman en de handelsreiziger, van ganzenhoeder tot klompenmaker, een boerderij met een tapvergunnning, zeg maar een café, later met snacks erbij, zeg maar een cafetaria. Met wijlen zijn broer Gerard als roerganger maakte Jan Roetgering het bedrijf vanaf de jaren zeventig tot wat het nu is, na verbouwingen en voortdurende veranderingen ter uitbreiding (van de kaart en de ruimte), complementering en modernisering. Ook bij het veertigjarig bestaan ruim een jaar geleden van de T-Bone werden plannen gepresenteerd voor een verbouwing, een terras benevens een tweede vesting (met een totaal ander concept) in het dorp bij Lee en Regge.

Deel dit nieuws!