De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Bezwaren Coulisse/Wilvasto tegen exploitatie Elsmoat ongegrond

Enter – De bedrijven Coulisse en Wilvasto te Enter hebben bezwaar aangetekend tegen het exploitatieplan voor het bedrijventerrein De Elsmoat nabij de A1. Volgens beide bedrijven zijn de aannames voor wat betreft de grondverkoop te positief. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden, die De Elsmoat, netto 24 hectare, samen met Riijsen-Holten exploiteert, is het daarmee oneens, maar besloot vorige week wel tot een verruiming van de mogelijkheden. Zo kunnen er nu kavels tot een hectare worden gekocht. Eerdere verzoeken daartoe en tot prijsverlaging vanuit de gemeenteraad werden door wethouder Span nog weggewuifd.

Coulisse en Wilvasto dienden hun bezwaarschrift óók in vanwege hun belangen/grondposities in de tweede fase van het plangebied. Ze willen een betere aansluiting van de exploitatie op de reële marktomstandigheden. De opbrengsten uit grondverkoop zouden naar beneden moeten worden bijgesteld, zeg maar verlaagd. Daarvoor acht het college de tijd nog niet rijp. Gewezen wordt op toenemende interesse ‘van vooral grotere bedrijven’ op De Elsmoat. Overigens houdt Span de mogelijkheid tot aanpassing/verlaging open als de huidige prijzen de verkoop van grond belemmeren.

Overigens staat het andere grondeigenaren, merkt het college op in een reactie/advies aan de gemeenteraad, ‘vrij om hun eigen prijsbeleid te hanteren’, maar voorgesteld wordt de bezwaren ‘op alle punten ongegrond’ te verklaren. 

Deel dit nieuws!