De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

D66 in Almelo betreurt aftreden van Bruggink én Van Marle

Almelo – De deze week gehalveerde raadsfractie van D66 betreurt het dat de eigen wethouder Bruggink én ook CDA-wethouder Van Marle zijn vertrokken. Dat meldt de partij in een persbericht over de roerige politieke week. Over het aftreden van de beide wethouders: ‘Almelo verliest in korte tijd te veel bestuurskracht.’ Als gevolg van het niet steunen van de begroting door drie van de toen nog vier leden tellende fractie van D66 ontstond in Almelo een crisissfeer. Na de aankondiging van een motie van afkeuring of wantrouwen aan het adres van Van Marle stond alles en iedereen op scherp. De sfeer van politieke crisis en bestuurlijke chaos verhevigde toen D66-aanvoerder Gerritsen met zoveel woorden het vertrouwen opzegde in het college waaraan de partij anderhalf jaar geleden haar zegen en medewerking had gegeven.

Daarmee viel eigenlijk het doek voor D66 als coalitiegenoot van CDA, SP en PvdA. Met zijn collega Van Marle besloot Bruggink afgelopen weekend de eer aan zichzelf te houden en af te treden. De fractie van D66 heeft de afgelopen week intensieve gesprekken gevoerd over de ontstane situatie als gevolg van de politieke keuzes van de fractie ten aanzien van de begroting. Ook provinciale en landelijke partijbonzen bemoeiden zich ermee. Wat dinsdag leidde tot de verrassende ontknoping dat Gerritsen en zijn kompaan Isendoorn zich van de fractie afscheidden.

 • In de papieren editie van de Roskam de rol die VVD-fractiechef Pauwels in de crisis speelde en speculaties in de raad over de eventuele terugkeer van Bruggink en/of Van Marle.


Deel dit nieuws!