De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Wierden wil vluchtelingen ineens alles bieden, grond zat

Wierden – Er kan in de gemeente Wierden noodopvang voor vluchtelingen worden geregeld, maar er is ook voldoende ruimte voor de bouw van een centrum voor langdurige opvang. Dat blijkt uit een verkennende studie van de gemeente. Dit meldde burgemeester Robben op een persconferentie. Hij wilde geen locaties noemen, maar er is zeker een plek van zo’n vijf hectare die geschikt is voor de bouw van een asielzoekerscentrum. De actie van  Robben spruit wellicht voort uit ongeduld in de gemeenteraad over de traagheid van het college van burgemeester en wethouders bij het uitvoeren een motie om net als drie buurgemeenten snel voor opvang te zorgen. Over dit talmen toonde PPW-chef Klaas, indiener van de motie, zich vorige week nog zeer teleurgesteld.

Nu mag Klaas en met hem de andere raadsleden kiezen: noodopvang in een bestaande accommodatie óf langdurige opvang in een nieuw te bouwen onderkomen. Het lijkt een soort Wierdense alles of niets-politiek. De gemeenteraad zal komende dinsdag worden bijgepraat over de planologische mogelijkheden en de bestuurlijke implicaties. Dat de gemeente Wierden grond genoeg heeft is logisch gezien het grote aantal braakliggende hectares.

+ In de papieren editie van de Roskam staat deze week dat Wierden met Hengelo in Twente  de meeste grond heeft waar ooit woningen zouden moeten komen, waaronder Zuidbroek nabij de A35, Zenderink aan de noordkant van het dorp en de Berghorst in Enter.


Deel dit nieuws!