De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

VVD vangt de vluchtelingen op in de eigen regio (Twente)

Almelo - Het mag volgens het nieuws- en opinieweekblad de Roskam bij alle woelingen dezer dagen wel eens worden opgemerkt en gezegd dat in elk geval in Twente vluchtelingen met name onder liberaal bewind worden opgevangen, gevoed, gekleed en geledikant. In weerwil van de geharnaste geluiden uit de landelijke VVD zijn het vooral gemeenten met VVD-burgemeesters in Twente waar vluchtelingen worden ondergebracht, soms door actieve (politieke) bemoeienis/interventie van de vertegenwoordigers van de Kroon. Dat constateert hoofdredacteur Han Pape in zijn wekelijkse rubriek de Republiek in de papieren editie. Van de Twentse steden heeft Almelo veruit de langste traditie als het om de huisvesting van vluchtelingen gaat.

De stad van het recht was in 1978 de eerste gemeente, niet alleen van Twente, maar van heel Nederland,  die probleemloos een moskee wilde en kreeg. Op dit punt zijn Enschede en Hengelo steden die zich spiegelen aan Almelo, al stuiten de recente plannen voor asielzoekersopvang (en moskeebouw) in Hengelo en vooral Enschede op burgerverzet. Wat hiermee  volgens Pape gezegd wil zijn: er waait in Twente en dan met name in Almelo van oudsher een anarcho-liberale geest waar de landelijke VVD gen grip op heeft.

De  complete analyse valt te lezen in de Roskam die vrijdag verschijnt, waarin ook aandacht voor de landelijke VVD-kopstukken, die rabiaat-liberaal worden genoemd.

Deel dit nieuws!