De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Pact voor Arbeid: erkenning diploma/opleiding in Euregio

Enschede – Er is een grensover- schrijdend plan gemaakt voor de arbeidsmarkt in Twente en de Duitse grensstreek. Het pact voor werkgelegenheid komt uit de boezem van de Euregio en zal vandaag aandacht krijgen tijdens een bijeenkomst in de tijdelijke ambassade van Overijssel te Den Haag, waar dezer dagen het zogenoemde Prinsjesfestival plaatsvindt ter omlijsting van Prinsjesdag, volgende week dinsdag, als de regering bij monde van de koning haar plannen voor het komende jaar presenteert. Overijssel verzorgt dezer dagen een randprogramma, waaronder vandaag 'Overijssel Werkt', waarin het euregionale Pact voor de Arbeidsmarkt wordt gelanceerd. Onlangs maakte wethouder Eerenberg van Economische Zaken te Enschede daar al melding van.

Naar de mening van Eerenberg is het zo dat opleidingen en diploma’s aan beide zijden van de grens worden erkend en niet langer, zoals nu vaak, een beletsel zijn voor een baan aan de andere kant van de grens. Ook fiscale en sociale regelgeving zou moeten aansluiten. Eerenberg meent dat vooral Twente met zijn moeilijk-problematische arbeidsmarkt en hoge werkloosheid veel baat  kan hebben van de bundeling van initiatieven, activiteiten en projecten met het oogmerk hinderpalen weg te nemen.

In  de  papieren editie van de Roskam van deze week die vandaag verschijnt: een goed gejat plan is beter dan een slecht bedacht plan. Dat gaat over de Twentse Ambassade, over 'Twente Werkt' en over de Twentse onmacht zelf te scoren door kansen te benutten.


 

Deel dit nieuws!