De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Twente steunt Almelo in strijd voor behoud van rechtbank

Almelo – Alle  veertien Twentse gemeenteraden staan unaniem, geen fractie uitgezonderd, achter de acties die moeten leiden tot het behoud van een volwaardige rechtbank in Almelo. Dat blijkt uit een brief aan de minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid, de Staten-Generaal en de Raad voor de Rechtspraak waarin argumenten worden genoemd voor het behoud van de rechtbank te Almelo in volle omvang. Er zou zoals eerder gemeld sprake zijn van overheveling van strafrecht, familierecht en handelsrecht naar Zwolle, waardoor Almelo een veredeld kantongerecht zou overhouden. In de brief wordt gewezen op de grote gevolgen hiervan voor de bereikbaarheid van de rechtsgang en de werkgelegenheid in de economisch toch al niet sterke regio Twente.

Ook wijzen de initiatiefnemers en ondertekenaars van de brief op de onverkwikkelijke effecten van de ontmanteling voor de geloofwaardigheid van de rijksoverheid: kabinet, Tweede en Eerste Kamer omdat er een toezegging ligt de rechtbank Almelo ongemoeid te laten.

+ In de Republiek in de papieren Roskam wordt daar deze week over gezegd dat de lokale en landelijke politici ‘treurhartig’ en ‘plichtmatig’ vragen stellen, vooral voor de bühne, dat de ambtelijke almacht regeert vanwege de politieke onmacht en dat de vaak beleden Twentse eenheid zou moeten worden geformaliseerd om met kracht, gezag én succes de belangen van Twente te kunnen behartigen. 

Deel dit nieuws!