De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Europarlementariërs op bezoek bij Twentse transporteurs

Hengelo –De transportbedrijven Bolk te Almelo en Nijhof-Wassink te Rijssen spreken vandaag met een Nederlandse delegatie van de Europese christendemocratische
EVP-fractie over  EU-regels met Annie Schreijer . Behalve de Twentse politica Schreijer zit ook coördinator verkeersveiligheid Van de Camp aan tafel. "Europese regels moeten wel werkbaar zijn in de praktijk", zegt  Schreijer, wijzend op onder meer nieuwe regelgeving voor uitlaatgassen. Op de agenda staan tevens de lengtes van vrachtwagens, de loonpolitiek en de verbindingen met andere soorten vervoer, zoals schepen en treinen.

Bolk en Nijhof-Wassink spelen al jaren in op het multimodale transport en namen enige jaren terug het initiatief voor de combiterminal in het havengebied van Hengelo. Het is een aanjager in het streven om van Twente dé logistieke hotspot van Nederland van Nederland te maken. Van de Camp onderkent het belang daarvan. "Twente is een belangrijke spil in het Europese transport, vooral op de as Rotterdam–Berlijn en verder naar Rusland", zegt Van de Camp. De terminals in Almelo (in aanbouw) en Hengelo staan (uitbreiding opslagruimte) ook op het programma van de beide europarlementariërs.

 

Deel dit nieuws!