De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Burgerforum en CDA in Losser toch met elkaar en D66 in zee

Losser/Borne – Er is in de gemeente Losser toch weer een kans op een coalitie van de gewezen ‘vijanden’ Burgerforum en CDA met D66 als smeermiddel. In elk geval is deze coalitie volgens de informateurs Goudt en Willeme de meest wenselijke combinatie. Er moet nu nog worden getracht programmatische overeenstemming te bereiken, opdat een werkbaar collegeprogramma ontstaat. Ook deze gesprekken staan onder leiding van Goudt en Willeme, zo is afgesproken. Kort na de verkiezingen spraken Burgerforum en CDA eveneens al met elkaar, maar bleken de tegenstellingen te groot, vooral op het gebied van bestuurscultuur en bestuursstijl in Losser.

Het is overigens onbekend welke kandidaat-wethouder Burgerforum klaar heeft staan als de formatie slaagt. Dat geldt eveneens voor nieuweling D66, de partij die uit het niets met drie zetels in de raad kwam onder aanvoering van de jonge lijstaanvoerder Van Essen. Als het CDA weer deel gaat uitmaken van een college zal de partij vermoedelijk de zittende wethouder Hassink kandideren.

Eerder deze week lukte het Goudt als informateur in Borne ook al om gezworen ‘vijanden’ aan tafel te krijgen voor gesprekken over een collegeprogramma, te weten CDA en Borne-Nu, met  GB90 als tussenpartij.  


Deel dit nieuws!