De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Welten verruilt de ambtsketen van Borne voor die van Haaksbergen

Welten verruilt de ambtsketen van Borne voor die van Haaksbergen

HAAKSBERGEN/BORNE - De huidige burgemeester Welten van Borne wordt de nieuwe burgemeester van Haaksbergen. Hiermee kiest de gemeenteraad van Haaksbergen voor wellicht de grootste verbinder en netwerker van bestuurlijk Overijssel.

Bekend was dat de 58-jarige Welten zijn huidige tweede termijn in Borne niet zou uitzitten. Dat liet hij na zijn herbenoeming in 2015 luid en duidelijk weten. Welten begon zijn politieke carrière als statenlid van het CDA in Overijssel, werd vervolgens in 2006 wethouder in Oldenzaal om vanuit die Hanzestad in 2019met succes te solliciteren naar het burgemeesterschap van het melbuulndorp dat Borne heet en dat stedenbouwkundig wellicht de mooiste wijk van Hengelo is.

Dat hij nog één keer eensprong wilde maken, was zoals gezegd duidelijk, maar Haaksbergen lag niet echt vor de hand, want meer van hetzelfde. Het is qua grootte vergelijkbaar met Borne, al heten Hertme en Zenderen daar Sint Isidorushoeve en Buurse.

Er werd, zoals deze site al eens meldde, rekening mee gehouden dat Welten zou zou mengen in de slag om Zwolle, ter opvolging van de daar vertrekkende burgemeester Meijer. Ook valt in verband met die vacature somtijds de naam van burgemeester Hofland van Rijssen-Holten. Zwolle opteert trouwens graag voor burgemeesters die gepokt en gemazeld zijn in Den Haag.

 

Deel dit nieuws!