De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Groene Jager en Frank Oude Breuil winnen vrijwilligersprijs Overijssel

De Groene Jager en Frank Oude Breuil winnen vrijwilligersprijs Overijssel

DEN HAM/ALBERGEN - De Stichting Zwembad De Groene Jager te Den Ham heeft vandaag de Overijsselse Vrijwilligersprijs van de vakjury gewonnen. Publieksprijzen waren er voor Frank Oude Breuil uit Albergen en Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. De vrijwilligersprijzen werden dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt en zijn een initiatief van de provincie Overijssel tijdens een feestelijke uitreiking in het provinciehuis in Zwolle, waar gedeputeerde Boerman de prijzen uitreikte.

Onder de paraplu van Stichting Zwembad De Groene Jager houden zo'n tweehonderd vrijwilligers al bijna zes jaar een zwembad open dat de gemeente Twenterand wilde sluiten, maar betrokken gebruikers en ondernemers besloten het zélf te gaan doen. De Groene Jager biedt ook andere andere activiteiten aan, zoals volleybalwedstrijden en een zwemfonds waaruit kaartjes worden betaald voor uitwisselingskinderen, schoolzwemmen, en het beschikbaar stellen van zwemkaarten en -abonnementen voor gezinnen die minder geld te besteden hebben. Het is volgens de jury bewonderingswaardig dat de stichting zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau op vrijwilligers draait.

Oude Breuil, die de meeste stemmen kreeg van he publiek, speelde in Albergen een belangrijke rol bij de totstandkoming van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie in het dorp  dat onder de gemeente Tubbergen ressorteert. Hij maakte eveneens naam in de landelijke politiek in zijn streven om de onroernd zaak-belasting voor gebouwen van verenigingen en (sport)clubs omlaag te krijgen.

Deel dit nieuws!