De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dakplaat en pannenfriet bij bereiken hoogste punt stadhuis Hengelo

Dakplaat en pannenfriet bij bereiken hoogste punt stadhuis Hengelo

HENGELO - Na een bouwtijd van vijftien maanden is het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het Stadskantoor te Hengelo, een aanbouw tussen het huidige Stadhuis en de Deldenerstraat. De uitbreiding omvat achtduizend vierkante meter kantoorruimte, negenhonderd vierkante meter publieksruimte en een parkeerkelder van zo'n 2.200 vierkante meter.

Bij het bereiken van het hoogste punt, op een hoogte van 25 meter, ging vandaag de vlag in top. En wethouder Bruggink trakteerde na het aanbrengen van de laatste dakplaat op pannenfriet, omdat het voor pannenbier nog wart vroeg was. Hij sprak enige woorden, waaronder de volgende: 'De uitstraling van het ontwerp wordt steeds duidelijker, open en transparant. We kunnen niet wachten om weer terug te keren naar het hart van de stad, daar waar de gemeentelijke organisatie thuishoort.' Daarmee desavoueerde hij lichterlijk voorgangers die besloten de ambtenarij grotendeels te huisvesten in het voormalige KPN-gebouw op het bedrijventerrein Westermaat.

Het huidige gemeentebestuur keert hoe dan ook terug op de schreden van vorige door de ambtelijke medewerkers terug te halen naar het stadscentrum, enerzijds vanwege de grotere nabijheid van de dienstverlening en anderzijds vanwege de reuring in de binnenstad met flanerende medewerkers in het centrum. Naar verwachting kan de nieuwbouw eind dit jaar worden opgeleverd.

Deel dit nieuws!