De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verkoop bedrijventerrein en woningbouwgrond Hardenberg booming

Verkoop bedrijventerrein en woningbouwgrond Hardenberg booming

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg verkocht vorig jaar krap veertien hectare grond als bedrijventerrein. Verder werden in de gemeente 330 nieuwe woningen gebouwd. Het gemeentebestuur spreekt over 'een uitzonderlijk jaar' voor het grondbedrijf. Het gaat om percelen op de bedrijventerreinen Katingerveld in Balkbrug, Rollepaal Oost in Dedemsvaart of het nieuwe bedrijventerrein Broeklanden-Zuid in Hardenberg.

Hardenberg is al vele jaren koploper in Overijssel als het gaat om de verkoop van bedrijventerreinen, het meest aan lokale ondernemers die hun bedrijf verplaatsen of uitbreiden. Vrijkomende bedrijfspanden zijn over het algemeen weer snel bezet, mede doordat jaarlijks circa zeventig nieuwe bedrijven starten in Hardenberg.

Ook ten behoeve van woningbouw verkocht Hardenberg de afgelopen tien jaar niet eerder zoveel grond. Er vindt een verdere uitbreiding van de wijk Marslanden plaats en er staan nieuwbouwplannen in het centrum van Hardenberg op stapel. In overleg met de plaatselijk belangen bereidt de gemeente voor de alle kernen, ook de kleindere, nieuwe woningbouwplannen voor.

Deel dit nieuws!