De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Parallelle routes mountainbikers en wandelaars Skiheuvel Rutbeek

Parallelle routes mountainbikers en wandelaars Skiheuvel Rutbeek

BOEKELO/ENSCHEDE - De mountainbikeroute annex wandelpad 'Skiheuvel Rutbeek’ in Enschede gaat deze week open. Daarbij voert reguio-ambtenaar Kloots het woord. Hij is Hoofd Recreatieve Voorzieningen van de Regio Twente.

Het receatiegebied Het Rutbeek (onderdeel van de Regio Twente) en Skicentrum Moser in Enschede sloegen begin vorig jaar de handen ineen. In samenwerking met Routenetwerken Twente (ook onderdeel van Regio Twente) en vrijwilligers begon de aanleg van mountainbikeroute ‘Skiheuvel Rutbeek’, vernoemd naar de bijzonder plek met ruim veertig kombochten en 160 hoogtemeters.

Naast de mountainbike route is een wandelpad aangelegd. Met een uitzichtpunt 57 meter en een wijde blik over de skyline van Enschede, Hengelo, Boekelo en Haaksbergen. Bij optimale omstandigheden is ook het grensgebied in Duitsland zichtbaar.

Bij de opening voeren ook wethouder Van den Berg van de gemeente Enschede en regionaal portefeuillehouder Brand het woord, waarna Kloots een openingshandeling verricht en er voor belangstellenden een clinic is, te voet of per fiets.

Deel dit nieuws!