De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiesterkte in de regio Twente neemt toe, vooral in Enschede

Politiesterkte in de regio Twente neemt toe, vooral in Enschede

ENSCHEDE - De regio Twente krijgt in de politie-eenheid Oost-Nederland uitbreiding van de operationele capaciteit met 58,3 agenten. Enschede is de enig stad met een eigen ‘basisteam’ en krijgt er 42 agenten bij tot 242,4 in totaal. Twente Midden krijgt er negen agenten bij tot 171,1, de formatie van Twente Noord neemt met ruim vier toe tot 121,7, die van Twente West twee, want met twee tot tachtig dienders en Noordoost Twente krijgt er niets bij, want behoudt de huidige formatie van 93,1. De districtsrecherche Twente wordt met twee en een halve formatie uitgebreid van 93,1 tot 95,5 en het zogenoemde flexteam blijft met vijftien onveranderd.

Volgens de korpsleiding is de toedeling in lijn met de jaarlijkse toekenning van de extra gelden uit het regeerakkoord. De basisteams in het district Twente blijven samenwerken en elkaar ondersteunen in de dagelijkse politiezorg. In (spoedeisende) situaties binnen gemeenten, die daar om vragen, krijgt het lokale basisteam ondersteuning van het flexteam, andere (recherche)teams uit het district en/of de eenheid, van regionale diensten en/of van politie-eenheden uit het land.

De extra formatie voor de districten binnen de Nationale Politie is mogelijk door uitbreiding van het rijksbuget, waarbij rekening is gehouden met meer mogelijkheden voor opleiding en verwachte krapte door uitstroom wegens pensionering. In de regio Twente heeft het Bestuurscollege bestaat uit de burgemeesters van alle gemeenten binnen de politie-eenheid Oost-Nederland, de hoofdofficier. De gemeenten zijn geïnformeerd en de gemeenteraden zullen er zich nog over buigen.

Deel dit nieuws!