De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eerenberg omarmt 'fascinerende motie' behoud van cultuurmiljoen

Eerenberg omarmt 'fascinerende motie' behoud van cultuurmiljoen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede laat alle spelers op het culturele erf in de stad weten dat het gevaar van een bezuiniging de komende jaren van tafel is. Daar stemde wethouder Eerenberg D66 vanavond mee in toen fractievoorzitter Tillema daar in een motie op aandrong  en daar een raadsmeerderheid voor kreeg.

Afgelopen zomer besloot de gemeenteraad, in het kader van de noodzaak om te bezuinigen teneinde tot een sluitende (meerjaren)begroting te komen, een generieke korting op cultuur aan te kondigen. Alle instellingen, stichtingen, organisaties en verenigingen op het culturele erf in Enschede, zouden eraan moeten bijdragen. De effectuering van dit raadsbesluit zou juist deze week ter hand worden genomen door de brieven met de taakstellende bezuinigingen op de bus te doen. De motie van de nieuwe D66-leidsman Tillema moest dan ook vanavond worden besproken, betoogde Tillema, ook als het nachtwerk zo worden vanwege langslepende debatten over de mogelijke vestigingsplekken van mogelijke windmolens in mogelijke biotopen.

In de woorden van wethouder Eerenberg van FinanciĆ«n (en ook van D66) was de motie 'fascinerend'  doch 'niet uitblinkend in participatie' omdat hiermede een raadsbesluit om een miljoen te bezuinigen, waarover afgelopen jaar lang is gesteggeld met de raad en de stad, 'op de tocht' wordt gezet en dat het aan de raad zelf is het financiĆ«le gat in de begroting bij de Zomernota 2019 te dichten.

 

Deel dit nieuws!