De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Bree officieel kandidaat-gedeputeerde voor PvdA in Overijssel

De Bree officieel kandidaat-gedeputeerde voor PvdA in Overijssel

NIJVERDAL - Als de PvdA na de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Overijssel een gedeputeerde mag leveren, dan zal de partij de huidige fractieleider De Bree kandideren. De Bree staat niet op de verkiezingslijst, want heeft aangegeven niet terug te willen keren in de volksvertegenwoordiging. Hij heeft zijn zinnen gezet op een plek in het dagelijks bestuur.

Met deze keuze van De Bree en zijn partij werd zoals eerder in de Roskam gemeld al rekening gehouden en het is nu zeker. Het verkiezingsprogramma 'Zeker zijn in Overijssel' kwam al tot stand door een commissie onder voorzitterschap van De Bree. Bekend is dat de beoogde gedeputeerde goed overweg kan met de huidige gedeputeerde Van Hijum van het CDA die net als hij in Laag Zuthem woont en om den brode een adviesbureau bestiert.

De afgelopen acht jaar maakte de PvdA geen deel uit van de provinciale coalitie, nadat ze door voormalig CDA-aanvoerder/gedeputeerde Rietkerk  werd geweerd, mede doordat het niet boterde tussen hem en gewezen PvdA-gedeputeerde Buursink uit Enschede. Sindsdien regeert het CDA in Overijssel met VVD, D66 en ChristenUnie.

De lijst van de PvdA in Overijssel wordt bij de verkiezingen in maart aangevoerd door het zittende statenlid Wissink uit de gemeente Hof van Twente (Bentelo) en er heerst in sociaal-democratische kring optimisme over de uitslag em eventuele terukeer in  het college van gedeputeerde staten. 'De vorige fractie heeft herkenbaar en constructief oppositie gevoerd en daarmee wat neergezet. Dat komt ook tot uitdrukking in de recente goede uitslag in onder andere Groningen, waarbij er sprake van een duidelijk herstel ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen. Het is nu zaak dit goede voorbeeld te volgen', aldus woordvoerder én kandidaat Gerritsen uit Almelo.

 

Deel dit nieuws!