De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CV

De lucht in het zuiden was aan het eind van de middag dunblauw en getooid met rozige wolken. Een wonderlieve en wat zoetsappige luchtspiegeling. Het was een opvallend verschijnsel

Het is alles natuurreflectie, in dit geval de uitkomst van botsende licht- en luchtdeeltjes. De zon is al dicht bij de ondergang, wat een raar woord is, omdat de zon nooit ondergaat. Het is immers zoals we sinds Galileï weten 'ons' halfrond van de aarde dat wegdraait weg van het zonlicht. Soms kleurt het laatste licht van het etmaal dan zichtbaar de 'onderkant' van de wolken. Zoals vandaag. 

Ik zou wel weer als in de jaren van ooit op mijn rug in de tuin willen gaan liggen, om verhalen te bedenken bij de tekeningen aan de hemel, de vormen en fratsen, maar ja, de jaren van ooit zijn voorbij. Ik zou niet meer overeind komen van de ouderdom en de ongemakken, dat is één, en bovendien ben ik de onschuld van een halve eeuw geleden al lang kwijt. Eigenlijk ben ik een man van het zuiden in de avond van het leven, dunblauw met rozige wolken. Het is een mooi gezicht.

Deel dit nieuws!