De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Steeds meer vrouwen aan de top bij woningcorporaties in Twente

Steeds meer vrouwen aan de top bij woningcorporaties in Twente

ENSCHEDE  - Steeds vaker kiezen Raden van Toezicht van woningcorporaties voor een vrouw als directeur-bestuurder.  Bij de woningcorporatie Domijn komt beroepsbestuurder Van Ingen aan het roer. Onlangs zijn bij de Almelose corporatie Sint Joseph en bij de Rijssense corporatie De Goede Woning al vrouwen aan de top gekomen, want in Almelo trad die van Welbions in Hengelo afkomstige bestuurder Beumer aan en bij De Goede Woning viel de keuze op bestuurder Mobach.

Van Ingen geldt als duvelstoejager en werkte bestuurlijk en toezichthoudend in vele branches. Al geruime tijd is ze voorzitter van de Raad van Bestuur van Nijsingh Advocaten en Notarissen en ook is ze momenteel commisaris bij afvalinzamelaar en energieopwekker Twence en toezichthouder bij de regionale omroep RTV Oost. Eerder gaf ze leiding aan de Kamer van Koophandel Oost-Nederland en had ze onder veel meer een commissariaat bij FC Twente. Nu gaat Van Ingen de woonmarkt op als leidsvrouw van de woningcorporatie Domijn, waar ze bestuursvoorzitter Salverda aflost. Domijn is actief in meer gemeenten, met een accent op Enschede, Haaksbergen en Losser.

Beumer volgde eerder dit jaar al directeur-bestuurder Kamst op die zo ongeveer vergroeid was met Sint Joseph, dat woningbezit heeft in met name Almelo, maar ook in Denekamp, Tubbergen en Wierden. In de afgelopen maanden trok Beumer lang-slepende projecten vlot, zoals de uitbreiding annex verbouwing van het ouderencomplexen De Klokkenbelt én Sint Elsabeth. Ook werd besloten tot het te koop zetten van meer huurwoningen in oudere wijken.

De nieuwe directeur-bestuurder Mobach van De Goede Woning te Riijssen lost daar de gepensioneerde leidsman Van der Spek af. Mobach ziet haar benoeming als promotie, wat het ook is, want ze was al in de wereld van de volkshuivesting werkzaam, als manager Wonen en Vastgoed bij de corporatie Mijande in Twenterand en  Dinkelland. Bij die corportatie is recent directeur-bestuurder Zuithof vertrokken nadat hij woningen in Ootmarsum zou hebben verkocht, onde de prijs. Onbekend is wie bij Mijande aan het roer komt, laat staan of het een man of een vrouw zal zijn...

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!