De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Budget voor cultuurhistorie Enschede én terugkeer Monumentenprijs

Budget voor cultuurhistorie Enschede én terugkeer Monumentenprijs

ENSCHEDE – Afgaande op de inleidende beschietingen van hedenavond zal er volgende week een riante meerderheid zijn voor het vrijmaken van geld voor cultuurhistorie. Uitgegaan wordt van een kwart miljoen. Meerdere raadsfracties drongen er in het commissieberaad over de begroting 2019 fanatiek en omstandig op aan en wethouder Diepemaat liet weten dat hij een goed verstaander is.

Er is de afgelopen jaren te veel en te makkelijk gesloopt, vinden de erfgoed- en cultuurhistoriehoeders in de gemeenteraad van Enschede. Zo was er recent nog discussie over het gebouw van voorheen de Boeren Arbeiders Textiel Onderneming (BATO), zij het te laat om dit pand aan de Perikstraat, waarin laatstelijk de Nationale Reisopera was ondergebracht, na restauratie te behouden.

De raad dringt nu dus aan op een substantieel budget om herhaling te voorkómen als weer een monumentaal dreigt te worden afgebroken. Diepemaat deed om te beginnen vanavond al de toezegging aan de gemeenteraad dat de monumentenprijs volgend jaar in ere wordt hersteld.

Deel dit nieuws!