De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad in Almelo kiest voor nieuw zwembad en overleg in regio

Raad in Almelo kiest voor nieuw zwembad en overleg in regio

ALMELO -  Er komt een nieuw zwembad in Almelo, maar onduidelijk is waar. Er zal onder meer met Sportbedrijf Almelo overleg plaatsvinden en ook met gebruikers, waaronder verenigingen/gebruikers. Verder ligt het in de bedoeling om met buurgemeenten Twenterand en Wierden te overleggen over de plek en de status van het zwembad. Het kan de huidige locatie van Het Sportpak zijn (binnenbad en buitenbad), maar ook een andere en wellicht meer strategische  locatie. In elk geval moet het een 'zwembad van de toekomst' duurzaam zijn, zowel qua bouw als qua gebruik.

De grootste coalitiepartijen CDA en VVD zijn in Almelo met de oppositiepartijen DemocratenNu en GroenLinks de felste pleitbezorgers van een nieuw en vooral duurzaam zwembad.

Ooit exploiteerde Almelo samen met Wierden het buitenzwembad Het Wendelgoor, maar daar trok Almelo de stekker uit, waarna Wierden, dat niet alleen de lasten kon dragen, naast de sporthal De Dikken het overdekte zwem-eldorado De Kolk bouwde, op loopafstand van het NS-station, een 'zwemparadijs' dat overigens ook behoorlijk veel Almeloƫrs blijkt te trekken.

De gemeente Twenterand heeft na bijna tien jaar discussie en bij benadering honderd varianten recent gekozen voor een verbouwing en modernisering van het zwembad De Stamper bij het sportpark Het Midden, met zicht op Aadorp. Ooit opperde toenmalig voorzitter Haverkort van de Sportraad een nieuw zwembad in Aadorp te bouwen, ten behoeve van Almelo, Twenterand en Wierden.

Deel dit nieuws!