De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tijhof praat deze week met voetbalclubs; gemeenteraad op afstand

Tijhof praat deze week met voetbalclubs; gemeenteraad op afstand

RIJSSEN - Er vindt deze week, meer precies woensdag, een overleg plaaats over de toekomst van de voetbalclubs in Rijssen. Dat heeft wethouder Tijhof van Sport de gemeenteraad op dringend verzoek van volksvetegenwoordigers laten weten. Op vragen van de gemeenteraad over welke kant het opgaat en wat de inzet van de wethouder is wilde Tijhof niets zeggen. Er komt te gelegener tijd een voorstel naar de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders wenst in de (nu al ruim een jaar slepende) onderhandelingen geen inmenging van de raad.

Er zijn eigenlijk slechts twee srieuze opties: een nieuw sportpark voor de voetbalclubs RKSV, Rijssen Vooruit en Sportclub Rijssen in de woonwijk Opbroek óf een concentratie van deze clubs op De Koerbelt, waar ook Excelsior'31 domicilie houdt.

De optie Opbroek stoelt op het gegeven dat RKSV daar al gevestigd is en daar ook wil blijven. Er moet dan wel overleg plaatsvinden met de parochie van Dyonisius (eigenaar van het hoofdveld) en met het stedelijke  bouwbedrijf  Ter Steege (eigenaar van omliggende gronden) over aankoop, uitruil, herschikking, herbestemming en aanleg van velden.

De concentratie van de voetbalsport op De Koerbelt kan tot stand komen in combinatie met een nieuw zwembad waartoe de gemeenteraad heeft besloten en de bouw van een nieuwe sporthal ter vervanging van de verouderde Reggehal waartoe de raad nog niet heeft besloten. Zo zou de raad geen twee maar wel drie vliegen in één klap slaan. Deze optie lost bovendien, wordt  gezegd, het huidige en nogal nijpende veldentekort van Excelsior'31 op.

Deel dit nieuws!