De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgerverzet tegen windmolens Enschede en provincieverzet Losser

Burgerverzet tegen windmolens Enschede en provincieverzet Losser

ENSCHEDE/LOSSER - Er is massief verzet tegen de bouw van windmolens in Enschede. Dat blijkt uit de eerste reacties op het voornenen onder meer voor windenergie te kiezen. In de aanpalende gemeente Losser en de andere gemeenten van Noordoost Twente willen ze wél windmolens, maar ligt de provincie Overijssel dwars, wat leidde tot een bericht van de communicatieafdeling van Losser dat er geen windmolens zullen verrijzen. Dat wordt bij nader inzien genuanceerd, want de gemeente Losser laat weten te trachten de provinciale overheid te overtuigen van de noodzaak.

Enschede wil, zo heeft wethouder Eerenberg altoos betoogd, een mix van natuurlijke energieopwekkingsmethodes, mede omdat voor het halen van de doelstelling niets kan worden genegeerd. Er ligt een accent op zonneparken en windmolens, waarbij het buitengebied en bedrijfsterreinen het meest voor de hand zouden liggen. Ook zouden er windmolens kunnen komen bezijden de A35, richting Duitsland.

Ook de gemeente Losser opteert al een poos voor plaatsing van windturbines richting Duitsland, maar stuit op bezwaren van gedeputeerde Traag van de provincie Overijssel. Het kwam tot een bestuurlijke confrontatie tussen de D66-partijgenoten Wildschut (wethouder Losser) en Traag (gedeputeerde Overijssel), waarbij de eerste zich gesteund wist door de collega-wethouders van Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen.

Niettemin bleef Traag bij haar afwijzing tot plaatsing van windmolens in het Nationaal Landschap Noordoost Twente.

 

 

Deel dit nieuws!