De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Begroting van Almelo onder vuur, want mager en warrig genoemd

Begroting van Almelo onder vuur, want mager en warrig genoemd

ALMELO - De begroting van de gemeente ligt onder vuur bij de oppositie, in elk geval bij D66 en Leefbaar Almelo, die hun kritiek aan de vooravond van de debatten (morgen) al ventileren.

D66 ziet in de begroting te veel open einden om ermee te kunnen instemmen. De ambities zijn er wel volgens voorman Wiertz van D66, maar van concrete uitwerking zou amper sprake zijn. Ook van financieel herstel zou geen sprake zijn vanwege een tekort bij de start dat verder zal oplopen, onder meer door zorg en ondersteuning. Het lijkt D66 in dat perspectief onverstandig ‘met cadeautjes als het afschaffen van de hondenbelasting en de proef met twee uur gratis parkeren te gaan strooien’.

Leefbaar Almelo vraagt zich af hoe een zo incompleet begrotingsvoorstel met amedendementen en moties nog valt te verbeteren. Naar het oordeel van aanvoerder Hümmels is het college van burgemeester en wethouders nergens 'echt concreet' en blijft het velal steken in 'vage bewoordingen' die ook nog voor velerlei uitleg vatbaar zuden zijn. Hümmels wil met een behoorlijk aantal voorstellen komen om de begroting meer in lijn te brengen met de visie van Leefbaar Almelo.

 

Deel dit nieuws!