De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Twenterand wil bemiddeling in nasleep afbraak 'pur'-huis

Raad van Twenterand wil bemiddeling in nasleep afbraak 'pur'-huis

VREZENVEEN - Er dient een gesprek te komen tussen de familie Keijzer en de gemeente Twenterand om wonden te stelpen en te poberen een modus te vinden ter zake de financiële afwikkeling van het afvoeren van het puin van een afgebroken woning. Een aantal fracties drong vanavond aan op inzet van mediation en mogelijk een rol voor burgemeester Van der Kolk. die daar over wil nadenken.

De kwestie is gefundeerd in de afbraak van een woning van de familie Keijzer, die haar huis vanwege gezondheidsklachten afbrak. De klachten zouden te maken hebben met het spuiten van pur in de spouwen. De familie onderhield daarover contact met de gemeente, er volgde veel onderzoek, doch geen uitsluitsel. Waarop de familie in juli besloot de woning te slopen, waarover met de gemeente was gesproken, maar zonder medewerking te verkrijgen. De familie vond en vindt nog steeds dat de gemeente in actie had moeten komen vanwege gevaren voor de volksgezondheid.

De gemeente op haar beurt vindt er geen toestemming is gegeven voor de afbraak en dat zulks de familie ook te kennen is gegeven. Wel gaf de gemeente de familie ná de sloop, waarbij werd gesproken over chemisch afval, opdracht het puin te laten afvoeren, voor eigen rekening. Dat gebeurde niet, waarop de gemeente afvalverwerker Hein Heun inschakelde, die de klus klaarde en een rekening van 61.000 euro stuurde. Het punt is nu wie die betaalt. Keijzer stelt dat toezeggingen zijn gedaan, ambtenaren zeggen van niet. De raad lijkt aan te sturen op een modus, zo bleek na beraad buiten de zaal, waaraan de grootste fractie, die van GBT, overigens niet deelnam.

Deel dit nieuws!