De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wissink kandidaat-leider PvdA Overijssel en Beukers wil in Senaat

Wissink kandidaat-leider PvdA Overijssel en Beukers wil in Senaat

BENTELO/WESTERHAAR - Bij instemming van de ledenvergadering, die volgende maand bijeen komt, gaaat het statenlid Wissink van de PvdA uit Bentelo de Overijsselse lijst der sociaaldemocraten aanvoeren. Ze volgt dan de huidige politiek leider op. Naar verluidt gaat het meest ervaren PvdA-statenlid Beukers uit Westerhaar zich kandideren voor de Eerste Kamer.

Volgens voorzitter Dalstra van de PvdA in Overijssel heeft Wissink vier jaar 'haar beste beentje voorgezet om Overijssel nog mooier te maken' en ' mooie successen geboekt'. Als de ledenvergadering dat ook vindt zal Wissink de opvolger zijn van de huidige fractieleider zijn De Bree, die een punt zet achter het statenlidmaatschap, maar bij een eventuele deelname van de sociaaldemocraten aan een nieuw college van gedeputeerde staten  wel open zou staan om gedeputeerde te worden.

Over zijn voorgestelde opvolger als lijsttrekker zegt De Bree in een perscommunqué van de Partij van de Arbeid: 'Ik heb Annemieke leren kennen als een echte bevlogen PvdA’er met het hart op de goede plek. Onze rode idealen zijn haar zeker toevertrouwd. Ik wens haar veel succes.'

Deel dit nieuws!