De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo en Hof van Twente, solistisch duo, sluiten 163 zorgcontracten

Almelo en Hof van Twente, solistisch duo, sluiten 163 zorgcontracten

ALMELO/GOOR - De gemeenten Almelo en Hof van Twente sluiten contracten met 163 'partners' voor het verlenen van zorg in het kader van de maatschappelijke ondersteuning en de (jeugd)zorg. Het gaat om contracten voor 2019 en 2020.

Het uitgangspunt is volgens beide gemeenten, die zich hiermee loszingen van de overige twaalf gemeenten in de regio Twente, de zorgcontinuïteit en de strengere selectie op zorgkwaliteit. Ze hanteren een systeem van betaling naar prestatie.

Bij deze nieuwe inkoop wordt de huidige werkwijze zoveel mogelijk gecontinueerd, alleen wel met strengere selectiecriteria voor zorgaanbieders. Ze zeggen er alles aan te doen 'om alleen samen te werken met integere partijen die kwalitatief goede zorg kunnen bieden'. Ze gaan 'strenger toezien op de uitvoering' van ondersteuning en zorg.

In de vorige contractperiode waren er honders zorgaanbieders méér actief. Van de niet gegunde aanbieders hebben drie partijen een bezwaar ingediend. De kort-gedingen hierover dienen op korte termijn bij de rechtbank Overijssel in Almelo.

Deel dit nieuws!