De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil einde huisvesting arbeidsmigranten in gewezen dansschool

Almelo wil einde huisvesting arbeidsmigranten in gewezen dansschool

ALMELO - De gemeente Almelo weigert de huisvesting van arbeidsmigranten in het pand van de voormalige dansschool Veenstra te gedogen. Dat heeft burgemeester Gerritsen laten weten aan directeur Evers van het detacheringsbedrijf Marquette.

De zestien Poolse werknemers van diverse bedrijven in Almelo zijn volgens Evers tijdelijk woonachtig in het gebouw. Hij zoekt amechtig naar andere gebouwen die zich, al dan niet verbouwd, goed lenen voor het bieden van woonruimte aan werknemers uit Oost-Europa, meest Polen, hoofdzakelijk al dan niet geschoolde productiemedewerkers, die naar het oordeel van Evers in Nederland moeilijk zijn te krijgen en derhalve van economisch belang voor Nederland.

Marquette kwam via makelaar Weghorst uit Wierden op de mogelijkheid van tijdelijke huisvesting in het gebouw van de eerder dit jaar wegens teruglopende belangstelling gesloten dansschool. De gemeente wenst dat evenwel zo snel mogelijk te beƫindigen, waarna het pand zal worden verbouwd ten behoeve van de huisvesting van jongeren met en zorgbehoefte..

Deel dit nieuws!