De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne haalt half miljoen uit reserves voor sluitende begroting 2019

Borne haalt half miljoen uit reserves voor sluitende begroting 2019

BORNE – Om een gat in de conceptbegroting 2019 van de gemeente Borne weg te werken heeft het college van burgemeester en wethouders een half miljoen aan de reserve onttrokken. Dat gebeurt eenmalig, benadrukt het college. Op deze wijze is de begroting volgens wethouder Mulder van Financiën meerjarig sluitend.

Niettemin is de ruimte voor nieuw beleid volgens het college niet beperkt, maar uiterst beperkt. Dat zou vooral te maken hebben met de ook in Borne ‘forse financiële inspanning op met name de Jeugdzorg’. Het tekort is voor een belangrijk deel tevens het gevolg van naar het oordeel van het college noodzakelijke reparaties in de begroting op het gebied van investeringen en onderhoud van rioleringen en de doorberekening van rente. Daarnaast moet Borne op diverse afdeling investeren in extra ambtenaren en specifieke knowhow op een aantal beleidsterreinen..

Het college laat de gemeenteraad weten 2019 als een overgangsjaar te zien. ‘Vanaf 2020 is er weer ruimte voor nieuwe ambities uit het raads- en coalitieakkoord’, aldus burgemeester en wethouders. Al blijven de kosten in het sociaal domein, met name de al genoemde Jeugdzorg, een molensteen in het meerjarenperspectief der gemeente Borne.

Deel dit nieuws!