De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Robben stopt medio volgend jaar als burgemeester in Wierden

Robben stopt medio volgend jaar als burgemeester in Wierden

WIERDEN - Medio volgend jaar stopt burgemeester Robben in de gemeente Wierden. Dat heeft hij hedenavond in een vergadering van de gemeenteraad aangekondigd. Hij is bij zijn vertrek negen jaar burgemester geweest. Daarvoor was hij politiek actief voor het CDA in de gemeente Raalte en om den brode in het agrarisch onderwijs.

Robben trad in 2010 aan als opvolger van burgemeester Kobes en was in veel opzichten diens tegendeel, want minder dominant in het debat, minder ostentatief en politiek-bestuurlijk dienstbaar aan de gemeenteraad. Wat niet wegeneemt dat hij met name na zijn herbenoeming twee jaar geleden wel meer zijn stempel op het beleid drukte.

Ook in Twents verband ging hij zich - vooral na de verkiezingen van 2014 -  nadrukkelijker manifesteren; hij was voorzitter van de naar hem genoemde commissie die het huidige bestuurlijke construct van het regiobestuur voorbereidde.

In delicate kwesties corrigeerde waar hij dat nodig achtte achter de schermen. Dat deed hij onder meer bij problemen in Enter vanwege  kinken in kabels bij de realisering van het Middenplein en recent nog bij politieke problemen vanwege de aankoop van wel heel dure grond aan de Esrand voor de nieuwbouw ten behoeve van de middelbare school De Passie. Hij hield op deze dossiers ostentatief wethouders uit de wind, overrulede hen als hij dat nodig vond, onder wie de in 2014 van het toneel verdwenen CDA-wethouder Broeze (die op het Middenplein doolde) en recent de onervaren NEW-wethouder Braamhaar (die in de Esrand dwaalde). 

Bij zijn herbenoeming in 2016 zei hij dat hij de twijfel bij zijn moeder en ook bij zichzelf had weggenomen door te bewijzen dat het burgemeesterschap  hem ligt. 'Ja, moeder, ik kán het.' Zelf vond hij de bezoeken aan oude bruidsparen hoogtepunten, zoals hij ook oude erven koestert. 'Ik houd van levensverhalen en geschiedenissen.' 

 

Deel dit nieuws!