De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA wil terug naar af en monumentale eiken in Goor alsnog redden

PvdA wil terug naar af en monumentale eiken in Goor alsnog redden

GOOR - Ofschoon fractieleider Rijkens van de PvdA in de gemeente Hof van Twente het inhoudelijk eens is met minister Ollongren van Binnenlandse Zaken baalt hij van de gevolgen. Het gaat om de gewraakte kap van eiken bezijden de Gondalaan en de Haaksbergerweg te Goor.

Het college vindt dat de bomen moeten wijken vanwege asbest in de bodem, maar daar zijn bezwaren tegen ingediend omdat er alternatieven zouden zijn. Bovendien zou verantwoordelijk wethouder Scholten procedurele fouten hebben gemaakt. De minister deelt de kritiek op punten. Naar het oordeel van Rijkens legt de bewindsvrouw de vinger op de zere plek, maakte de gemeente forse procedurele fouten. Hij vreest nu halfslachtige maatregelen en kondigt aan dinsdag in de vergadering van de gemeenteraad met een voorstel te komen om de impasse te doorbreken.

Rijkens: ‘Dat betekent dat iedereen water bij de wijn zal moeten doen, maar het proces verder wel doorgang kan vinden. Eigenlijk stellen we voor om besluiten terug te draaien door terug te gaan naar de motie die de raad heeft aangenomen.' Die motie behelst het behoud van monumentaal genoemde bomen door in de grond adequate maatregelen tegen asbestgevaar te nemen.

Deel dit nieuws!