De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Links Blok Almelo eist correspondentie CDA op na Roskam-bericht

Links Blok Almelo eist correspondentie CDA op na Roskam-bericht

ALMELO - De fracties van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo, die zich als Links Blok afficheren in de gemeenteraad van Almelo, willen beschikken over de correspondentie tussen enerzijds de CDA-fractie en anderzijds het college van burgemeester en wethouders, inzonderheid CDA-wethouder Van Mierlo van Zorg. Het verzoek om de correspondentie spruit voort uit berichtgeving op de site van de Roskam over de (snelle) keuze van het Van Mierlo om ervoor te kiezen de mantelzorgondersteuning onder te brengen bij de vrijwilligersorganisatie De Klup.

Van Mierlo koos er als verantwoordelijk wethouder voor een samenwerkingsverband van negen Twentse gemeenten te verlaten. De andere acht gemeenten houden vast aan de Stichting Informele Zorg Twente (SIZT), die na de dreiging van een failissement in zee ging met Ledeboer Investments,waardoor een doorstart mogelijk werd.

Het stoort Links Blok dat die keuze snel gamaakt is en zonder sondering van de gemeenteraad, terwijl Almelo op jaarbasis toch bijna een kwart miljoen aan subsidie verstrekt. De vier partijen in het linkse spectrum van politiek Almelo willen alle overwegingen weten, het haastwerk beargumenteerd zien en de gevolgen voor de mantelzorg in beeld krijgen.

In dat verband willen ze inzage in de correspondentie tussen Van Mierlo en CDA-fractie, waarin ex-wethouder Ten Seldam van het CDA als penvoerder optrad. Saillant is dat Van Mierlo bij de christendemocraten als wethouder de opvolger is van Ten Seldam, die voor de nieuwe coalitiepartners VVD en LAS niet handhaafbaar was, maar wier invloed op haar opvolger behoorlijk lijkt te zijn.

Deel dit nieuws!