De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hammer horecaman op een verkiesbare plek voor CDA in de Staten

Hammer horecaman op een verkiesbare plek voor CDA in de Staten

NIJVERDAL - Niet alleen verjonging is het streven van het CDA Overijssel, ook ondernemerschap staat hoog in de banieren. Vanuit het brinkdorp Den Ham denkt kandidaat-statenlid Blekkenhorst daaraan te kunnen voldoen. De eigenaar van uitspanning De Zandstuve, tevens organisator van (wijn)feesten en (haring)party's in de regio wil meer drang en spirit in de provincie en wil zich daar als statenlid namens de provinciale christendemocratie voor inzetten. Hij veorerde vanavond bij het algemeen bestuur een in principe verkiesbare plek op de conceptlijst, namelijk de zesde. De ledenvergadering der christendemocraten stelt 22 november  de definitieve volgorde vast

Blekkenhorst over zijn motivatie. 'Niet altijd zijn ondernemers tevreden over de wijze waarop beleid wordt gemaakt of tot uitvoering wordt gebracht, terecht of onterecht. Dan kun je gaan klagen of je kunt je nek uitsteken om als ondernemer - vanuit de bron - je stem te laten horen, (...) Ik ben jong, heb vanuit Gastvrij Twente en Gastvrij Overijssel het belang van een sterkte vrijetijdseconomie ingezien, ben leergierig en trots op onze provincie, dus ik dacht waarom niet.' Dat dacht het algemeen bestuur vanavond dus ook, dus is de missie van Blekkenhorst vervuld.

Eerder werd al bekend dat de huidige gedeputeerde Van Hijum de lijst  - ten tweede male - zal aanvoeren. De hoogst nieuweling staat meteen op twee: het Kamper talent Duitman. Voor de zittende gedeputeerde Maij is geen plek op de lijst, wat niet wil zeggen dat ze geen gedeputeerde kan blijven, al is de kans verwaarloosbaar, want ook hier streeft het CDA naar vernieuwing en verjonging, als de partij überhaupt weer twee gedeputeerden voor het nieuwe college mag leveren.

 

 

Deel dit nieuws!