De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Regio wil 320.000 euro voor extra ambtelijk personeel Twentebreed

Regio wil 320.000 euro voor extra ambtelijk personeel Twentebreed

ENSCHEDE - Het dagelijks bestuur van de Regio Twente vraagt de gemeenten 320.000 euro, dat is ruim een halve euro per inwoner, om de ambtelijke capaciteit uit te breiden. Het gaat om een kwart miljoen voor - in het algemeen -kosten van Bedrijfsvoering (2,5 fte) en zeventig mille voor het Routebureau dat over recreatieve voorzieningen gaat (één fte).

Het voorstel werd eerder, krap een jaar geleden, al besproken in het algemeen bestuur, maar er was toen geen meerderheid voor. Er is nu een nadere onderbouwing gegeven.

Zo zou de uitbreiding van de capaciteit bij Bedrijfsvoering nodig zijn teneinde de veiligheidsrsico's in het kader van de wet- en regelgeving op 'een aanvaardbaar niveau' te brengen. En de extra formatieplaats bij het Routebureau wordt nodig geacht om de voorzieningen voor toeristen te verbeteren, zoals fiets-, wandel-, mountainbike- paardrij- en autonetwerken. Vooral dat laatst punt lag vorig jaar gevoelig omdat een aantal gemeenten van mening is dat dient te worden betaald uit de bestaande budgetten voor recreatie en toerisme.

Deel dit nieuws!