De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT in Twenterand wil nieuwe open bestuursstijl, ook ambtelijk

GBT in Twenterand wil nieuwe open bestuursstijl, ook ambtelijk

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand moet volgens politiek leider Elzinga van GBT, de partij met een absolute meerderheid in de raadszaal, snel naar een nieuwe en open bestuursstijl.  Dit houdt in dat er eveneens een nieuwe burgemeester moet komen en dat de gemeentesecretaris een omslag zal moeten maken om zijn positie veilig te stellen. Dat zei fractievoorzitter Elzinga met zoveel woorden in het programma 'Politieke Stem op Delta FM'. Nu neemt interim-burgemeester Van der Kolk waar.

Van der Kolk zou, zo valt ten gemeentehuize te vernemen, wel willen blijven, maar Elzinga vindt dat commissaris Heidema van Overijssel na overleg met de gemeenteraad een vacature open dient te stellen. Er moet schoon schip worden gemaakt, vindt Elzinga, die in dat verband hard uithaalt naar de onder druk van de raad vertrokken burgemeester Visser. ‘Die bakte er echt niks van, die man is totaal ongeschikt als burgemeester.' Het is naar de mening van Elzinga vreemd dat Visser überhaupt ergens anders aan de bak is gekomen. Dat  was volgens hem alleen mogelijk door de bestuurlijke baantjescarrousel van het CDA, met onder meer ex-commissaris Bijleveld.

Visser zal er niet om malen, die burgemeestert nu in de eens zo grote gemeente Katwijk, waar de raad hem ‘Kneel’ noemt (visserslatijn voor ‘Cornelis’) en hij het naar de zin heeft. De gemeenteraad heeft net als tot voor kort Twenterand een christelijke meerderheid met wethouders van CDA, CU en SGP. Visser zelf noemt Katwijk ‘meer met de toekomst bezig en dus vooruitstrevend’ en ook ‘een paradijsje in de Randstad’. Verder: ‘In de Twenterandse politiek heerste toch een andere cultuur in de trend van bezig zijn met dingen uit het verleden. Hier zijn veel ondernemingen en is er meer handel en industrie in vergelijking met het oosten van het land.' Hij loopt twee keer per week hard en ook aan zijn agrarische bedrijf op Goeree-Overflakkee besteedt Visser de nodige tijd.

 

Deel dit nieuws!