De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Mierlo voert met mantelzorgsteun oekaze van CDA-fractie uit

Van Mierlo voert met mantelzorgsteun oekaze van CDA-fractie uit

ALMELO - Bij zijn besluit om Almelo af te scheiden van de Stichting Informele Zorg Twente (SIZT) heeft wethouder Van Mierlo van het CDA één op één een oekaze van het raadslid Ten Seldam van deze partij uitgevoerd. Dat blijkt uit correspondentie tussen college en fractie.

Ten Seldam was de vorige raadsperiode wethouder in Almelo, maar voortzetting daarvan stuitte dit voorjaar na de verkiezingen op een veto van de nieuwe coalitiepartners VVD en LAS. En om die reden werd Van Mierlo, ofschoon hij in tegenstelling tot Ten Seldam niet in de gemeenteraad werd gekozen, uitverkoren wethouder namens het CDA te worden. Hij kreeg bij de formatie Zorg onder zijn hoede.

Na de openbaring van de financiële problemen bij SIZT besloot Van Mierlo dat Almelo, in tegenstelling tot de acht andere deelnemende Twentse gemeenten, zich zou afscheiden en voor de ondersteuning van mantelzorgers onder te brengen bij de vrijwilligersorganisatie De Klup.

De raadsfractie van PvdA heeft, mede namens SP, GL en LA, al laten weten dit besluit 'overhaast en onnodig' te vinden. 'We willen niet dat de wethouder in de haast waarmee dit gaat onomkeerbare afspraken maakt. Het gaat toch om een subsidie van 235.000 euro. Voorts roepen we de wethouder op het belang van een steun- en belangenstructuur in de regio niet uit het oog te verliezen.'

Deel dit nieuws!