De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens XLVIII

De eerste de beste tandenborsteldief krijgt als het een beetje tegenzit een voorwaardelijke celstraf, wie een uitkering heeft in een eenpersoonshuishouden en twee tandenborstels bezit moet rekening houden met een forse korting. Wie een henneptuintje op zolder schoffelt mag zijn tandenborstel meenemen naar de gevangenis.

Maar wie als roerganger van een met staatsteun geredde bank zijn gouden grijnstanden poetst met borstels voorzien van diamanten mag crimineel gedrag faciliteren wat hij wil zonder het gevaar te lopen naar het gevang te moeten of te worden gekort op zijn door de staat mogelijk gemaakte uitkering. Alleen zijn moreel zielige bankje moet 775 miljoen boete betalen, maar voor degene die verantwoordelijk is geen centje pijn.

De baas van de oplichtersbende van de witwasplantage die ING heet hoeft zelfs niet door het leven als Ralph H., want hij blijft de geslaagde bankier Hamers, een topper. Dat kan in een land waar het parlement niet wil praten over de nutsfunctie van met overheidssteun in stand gehouden geldpakhuizen, financiƫle instellingen van het type ING, die met de belastingcenten van de staat en de spaarcenten van de burger spelen en sjoemelen.

Hamers verdient (nou ja, krijgt) een lullige 1,750.000 euro per jaar aan zijn kwekerij. Gelukkig is dat slechts zijn basissalaris, want hij rommelt er nog zo'n negen ton bij vanwege een aandelenpakket. Wat een gaaf land! Zou kameraad Rutte zeggen. Kok en Zalm ook. De penose regeert in de Goudmijn, de sloebers zitten in de tandelborstelcel.

Deel dit nieuws!