De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe wethouder Gerrits van Hengelo voor bereikbaarder Twente

Nieuwe wethouder Gerrits van Hengelo voor bereikbaarder Twente

HENGELO - De nieuwe wethouder Gerrits van de VVD in Hengelo is de bestuurlijke kartrekker van de plannen ter verbetering van de bereikbaarheid van Twente. Voor hem is de verbreding van de A1, om te beginnen bij het knooppunt Buren, topprioriteit. Daarnaast staan de verdieping en verbreding van Twentekanalen en de verbetering van de spoorverbinding hoog genoteerd en een upgrading van de spoorlijn Amsterdam-Twente-Berlijn.

Het zijn drie bekende trommen waar achtereenvolgende bestuurders, de afgelopen jaren wethouder Bron, ook van Hengelo, lansen voor hebben gebroken. Gerrits gaat er blijkens een communiqué met frisse moed tegenaan: 'We mogen in Twente wel wat meer ambitie tonen!'

Naast de drie grote speerpunten gaat Gerrits zich naar eigen zeggen ook bezighouden met andere mobiliteitskwesties in de regio. Hij noemt de voltooiing van de F35 expliciet, de snelfietsweg die Enschede met Nijverdal verbindt door middel van een brede snelle route waar de fietser veelal voorrang heeft met 'afslagen' naar Oldenzaal en Vriezenveen. Ook op dit punt heeft Gerrits' voorganger Bron hier veel weten te bereiken.

Deel dit nieuws!